Fulstopp tar bort mossan och håller den mossfri de kommande fyra åren.

Vårt betyg på denna produkt:


För att få bukt med mossa på plattor, fasader och tak , är det många som är beredda att betala överpriser för ett mossborttagningsmedel som fungerar. Sanningen är den att många av mossbekämpningsmedel gör ett ganska dåligt jobb, detta gäller dock inte fulstopp som är en relativt ny produkt skapad i syfte att få bukt med mossa, alger, lavar, mögel och svampar.

Även om fulstopp in funnits på marknaden särskilt länge har den redan skapat vågor och intresset för det nya mossmedlet har varit stort.  Fulstopp är nämligen ett mossbekämpningsmedel som verkligen fungerar och dessutom är biologiskt nedbrytbart.

Produkttester har visat att ytor som behandlats med fulstopp håller sig fria från mossangrepp och andra typer av växligheter i upp till fyra år. Produkten är både snabbverkande och effektiv. Det trevligaste med detta mossborttagningsmedel är ändå priset, jämfört med andra likvärdiga men mer väletablerade och namnstarka produkter på marknaden är fulstopp betydligt billigare men minst lika effektivt.

Instruktioner för användning av Fulstopp finner du nedan

Proportionerna för att rengöra är en liter Fulstopp blandat med 29 liter vatten. Sedan finns det två metoder som man kan använda det på:

Fulstopp Metod 1

Man sprutar, penslar, borstar, svampar eller rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill behandla. Sedan lämnar man det att torka och låter regnet spola bort påväxten. Svårare än så är det inte. Det tar ungefär ett år för påväxter på tak att spolas bort helt och två till tre år för det att spolas av från fasader.

Fulstopp Metod 2
Man sprutar, penslar, borstar, svampar eller rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill behandla. Sen lämnar man det att torka i minst en dag och upp till hela fyra veckor. Sen sköljer man av bort alla påväxter med vattenslang. Man kan även använda högtryckstvätt, men inte om det är en träfasad då fukten då kan tränga in i väggen. Slutligen lägger man på ett nytt lager med Fulstopp och låter det torka, detta fungerar som det skyddande lagret på ytan.

Källa: Information om användning av fulstopp är hämtad från algermossa.se

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 4.0/10 (78 votes cast)
Fulstopp, 4.0 out of 10 based on 78 ratings

2 Responses so far.

 1. emelie skriver:

  hej! jag vill ha bort mossa som är på gräsmattan, sen vill jag ha nytt vanligt gräs där. hur går jag till väga? steg för steg? mvh emelie

  VA:F [1.9.17_1161]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  • admin skriver:

   Det finns flera olika teorier om hur man bäst går tillväga, någon exakt steg för steg plan kan jag inte ge dig på rak arm, då olika gräsmattor har olika ”problem”.

   Kortfattat kan man säga att ett mossmedel kan hjälpa till att ta död på mossan, men man blir inte av med problemet i sig. För att få bort mossan från gräsmattan på lägre sikt är det skötsel och gödsling som gäller. Rekommenderad läsning: viivilla.se/Tradgard/Grasmatta/Gronare-grasmatta-44870

   VN:F [1.9.17_1161]
   Rating: -1 (from 1 vote)