Ta bort mossa med hjälp av bensaltensid för effektiv mossbekämpning
Vårt betyg på denna produkt:


Att bruka bensaltensid vid mossbekämpning har visat sig mycket effektivt. Vilket lett till att den kemiska föreningen används i flera olika typer av medel mot mossa. Bensaltensid, ibland även kallat bensalkonklorid, är vad man kallar en tensid, en molekylförening med speciella egenskaper och som ofta förekommer i olika typer av rengöringsmedel (tvål samt tandkräm) och tvättmedel.

Lösningar innehållande ämnet kan brukas för de flesta typer av mossborttagning. När bensaltensid används för fasad- och tak-tvätt, späs den koncentrerade lösning ut och dess koncentration kan varieras något beroende på behov samt tåligheten hos de material som skall rengöras. Lösningen rengör effektivt samtidigt och ämnen bryts sedan ned naturligt i naturen, varför ämnet inte orsakar skada på miljön. Bensaltensid är inte heller hälsovådligt för människan, dock är den kemiska föreningen i koncentrerade form starkt frätande. Vid tillblandning och användning av lösningen, bör du därför alltid se till att bära lämplig skyddsutrustning.

Att köpa koncentrerad bensaltensid som man sedan själv späder, är en av de billigaste och effektivaste metoderna för mossborttagning.

Så fungerar Bensaltensid

Bensaltensid hjälper till att steriliserar tillväxten av mossa samtidigt som den desinficerar alla ytor, så att de blir fullständigt sterila. Materialet rengörs både ytligt och grundligt, bensaltensid tränger ner i materialet och rengör på djupet. Upprepade behandlingar med Bensaltensid hjälper till att förlänger verkan av skyddet med flera år.  Kvarbliven lösning kommer med tiden att regna bort, alternativt kan du välja att skölja och tvätta bort rester.

Fakta om bensaltensid som mossborttagningsmedel

  • En utmärkt lösning för dig som vill ta bort mossa och rengöra på djupet.
  • Skapar ett preventivt skydd, som håller upp till ett par år efter behandlingstillfället.
  • Förhållandevis billigt att köpa in.
  • Koncentrerad lösning kan spädas vilket gör att en större dunk räcker länge.
  • Ofarligt för miljön.
  • Kräver skyddutrustning.
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 4.3/10 (185 votes cast)
Bensaltensid, 4.3 out of 10 based on 185 ratings